Vad händer i Doktor Diesel i höst?

Nu är det ett tag sedan som Doktor Diesel spelade in nya låtar. Förra plattan som heter ”Things are moving” släpptes 2012. Åren går som det heter. Under de här åren har vi gjort spelningar mest i Umeåregionen på MC-klubbar, restaurang Droskan och Café-spelningar. Under den här tiden har vi även skrivit nya låtar. Exakt hur många nya låtar vi har på lager nu är lite oklart men det är en hel hög.

I Doktor Diesels inspelningsstudio beläget ett stenkast utanför Umeå så kommer de nya låtarna att spelas in. Den första låten är redan klar för mixning. Den heter Dollar Bill. Den kan betraktas som en snabbare, aggressivare och tyngre låt än vad Doktor Diesel spelar i vanliga fall. Det känns riktigt roligt att få spela in en låt i den här stilen.

Låt nummer två i inspelningsordningen är så ny att den knappt är spelad live. Den har inte fått någon slutgiltig titel än. Den går i klassiskt Doktor Diesel mid-tempo med häng i svänget. Exakt hur våra nya låtar ska släppas är inte helt fastslaget än. Det vi kan säga är att nytt material kommer att släppas framöver. Håll utkik och koll på oss så att Du inte missar något.

Vi vill slå ett slag för Blues Jam på Droskan i Umeå. Det är ett helt fantastiskt arrangemang. Det är välordnat välorganiserat och framför allt otroligt kul att få komma dit och spela. Vi i Doktor Diesel har gått upp ett fåtal gånger på denna öppna scen och kört våra låtar. De har tagits väldigt väl emot så vi kommer nog att dyka upp där fler gånger. Sedan är det gott om jättebra musiker att jamma blues med. Det är vansinnigt roligt. Det är alltid fullsatt i publiken och ett jädra tryck. Har Du inte upplevt Blues Jam på Droskan i Umeå så ska Du se till att göra det i höst.

Som vanligt så finns det Doktor Diesel T-shirts att köpa i de flesta storlekar. Även CD- skivan Things are moving finns till försäljning. Några exemplar finns kvar så passa på. Beställ hos Jeken@doktordiesel.se

Janne,TG och Jeken i Doktor Diesel.